KOBI’LERE ÖNERİLER

  Savunma projelerinin uzun soluklu projeler olduğu biliniyor. Bir alanda, konseptlerin
geliştirilmesinden tedarik çalışmalarına kadar geçen hazırlık süresi bazen 10 yılı geçebiliyor. Bu sürecin çok iyi izlenmesi, ilişkilerin çok önceden kurulması ve KOBİ’lerin gereken zamanda, gereken nitelikte bilgi, ürün ya da hizmetle projeye katılmaya hazır olması gerekiyor.
  Firmaların bilgi ve teknoloji varlıklarının, ürünlerinin ve üretim altyapılarının mevcut ya da gelecek projeler açısından ne ifade ettiğini değerlendirmeleri gerekiyor.
  KOBİ’lerin başarılı olmaları için; teknoloji yönetimi, sistem mühendisliği, proje yönetimi ve sözleşme yönetimi alanlarında uzmanlaşmaları gerekli. KOBİ’lerin çift-kullanımlı ürün ve teknolojilere yönelmeleri, üretim hizmeti veriyorlarsa alıcılarını da bu şekilde çeşitlendirmeleri öncelikli bir stratejik tercih olmalı.
JET MOTORU GELİŞTİRİYOR
  Sektörün gelişmesinde bu alanda önemli yatırımlar yapan ve yoğun Ar-Ge çalışmaları yürüten şirketlerin payı büyük. 1989 yılında Stinger füzelerinin parçalarının üretimi ile savunma ve havacılık sektörüne giriş yapan ve bugün dört ayn şirket ile dört alanda faaliyet gösteren Kale Gaıbu bunların başında geliyor.
Kale Kalıp piyade tüfeği, makinalı tüfek, otomatik bombaatar gibi hafif silahlar ve roket, füze rampalan geliştirme ve üretimi konulannda faaliyet gösterirken, Kale Baykar, değişik tip ve boyutlarda insansız Hava Araçlan (İHA) üretiyor. Kale Havacılık ise Boeing, Lockheed Martin, PFW-Airbus, Northrop Grumman ve Pratt and Whitney gibi dünyanın en büyük havacılık şirketlerine binlerce uçuş kritik parça ve montaj gruplan üretimi gerçekleştiriyor.
Öyle ki şirket, dünyanın en büyük savunma sanayi firması olan Lockheed Martin’in 2004 yılından beri ‘yıldız tedarikçisi’ konumunda.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tesis Güvenlik Belgesi Ön Şartları

KOBİLERE YÖNELİK DESTEKLER

SAVUNMA SANAYİ 2023 HEDEFİ