Tesis Güvenlik Belgesi Ön Şartları

5202 Sayılı "Savunma Sanayii Güvenliği" Kanununa dayalı MSY 317-2 C yönergesine göre. Tesis Güvenlik Belgesi almak isteyen şirketlerin göz önünde bulundurmaları gereken şartlar şunlardır;
TESİS GÜVENLİK BELGESİ ALIMINA İLİŞKİN ÖNCELİKLE YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN OLMAZSA OLMAZ HUSUSLAR
1.Şirketin sahibi, hissedarları, yönetim kurulu üyeleri, genel müdürü, genel müdür yardımcılarının adli sicil kayıtlarının olumlu olması,
2.Başvuru yapılacak şirketin girmiş olduğu ihalelerden yasaklı olmaması,
3.Tesis Güvenlik belgesi alınacak yer bir binanın herhangi bir katı ise mutlaka belediyeden kat numarası olan bir yer olması,
4.Kontrole Tabi Malzeme Listesinde belirtilen ürün ve hizmetlerden birisi ile ilgili başvuru yapılabilecek olması,
5.Yapılandırılacak Tesiste ; Giriş kontrolu nizamiyesi, kontrollü oda, konrollu bölge, bilgi işlem odası, toplantı odası, tesis güvenlik  koordinatör odası  gibi yerlerin oluşturulabilecek olması,
6.Bu yerler içinde kontrollü oda ve bölgenin; üç tarafı duvar ve çift kilitli kapı ile kapatılmış olması,

7.Tesis Güvenlik Belgesi alım sürecinin asgari 4-6 aylık süreyi bulabilecek olmasının bilinmesi,

1. Öncelikle bu şirketlerin Sahipleri (Genel Kurul Üyeleri, hissedarları), Yönetim Kurul Üyeleri, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları, tesisin yasal adresini bulunduğu yerdeki Adliyeden alacakları "Adli Sicil Belgeleri" ile haklarında herhangi bir soruşturma veya kovuşturma olmadığını, adli kayıtlarda böyle bir takip altında olmadıklarını ispat etmeleri gerekmektedir. Belirtiğimiz bu kişilerden bir tanesinin bile sakıncalı çıkması halinde şirket HİÇ BİR GİZLİLİK DERECELİ TESİS GÜVENLİK BELGESİ ALAMAZ..
2. Her yıl yayınlanan "Kontrole Tabi Harp Silah Araç ve Gereçleri Listesi"ndeki Ürünlerden Üreten ve Yabancı Ortağı Olmayan Şirketler; MİLLİ GİZLİ ve NATO GİZLİ Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgeleri alabilirler..
3. Yine Kontrole Tabi Harp Silah Araç ve Gereçleri Listesindeki Ürünlerden Üreten ve Yabancı Ortağı Olan Şirketler ise; NATO GİZLİ ve MİLLİ HİZMETE ÖZEL Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgeleri Alabilirler..
4. Daha önce MSB ve/veya TSK ihalelerini almış veya almamış İNŞAAT (Taahhüt) Şirketleri sadece NATO GİZLİ Tesis Güvenlik Belgesi alabilirler..
5. "Nato veya Milli Gizlilik Dereceli" bir ihaleyi almış olan Tesis Güvenlik Belgeli bir firmaya " ALT YÜKLENİCİ" Anlaşması yapan herhangi bir firmaya, Gizlilik Derecesine uygun Nato veya Milli Gizlilik Dereceli Tesis Güvenlik Belgesi verilebilir..

    Bu konuda detaylı bilgi almak isteyen kuruluşların bilgi@baykentbilgisayar.com.tr veya  0532 3414286 dan firmamıza müracatları rica olunur.
Dr.Tuğrul BATKENT ( Şubat 2012- ANKARA)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KOBİLERE YÖNELİK DESTEKLER

SAVUNMA SANAYİ 2023 HEDEFİ